Vixum's kennisbank dienstverlenende zzp'ers.

Een factuur maken

Hoe maak ik een factuur? Een factuur maken is erg eenvoudig omdat je met Vixum kan factureren vanuit je agenda. In dit artikel laten we je zien hoe het factureren vanuit je agenda werkt met Vixum.

Een offerte maken

Hoe maak je een offerte? Het maken van een offerte is eigenlijk erg eenvoudig. Waar je in ieder geval op moet letten is dat de volgende gegevens er op staan:

Nieuwe opdracht of project

Een nieuwe opdracht of een nieuw project aanmaken als zzp'er in Vixum is erg eenvoudig. Als je dit doet vanuit een offerte dan staat je opdracht al klaar. Lees hieronder hoe je in vier stappen een nieuwe opdracht in je Vixum account zet.

Product of artikel toevoegen

Met Vixum is het erg makkelijk om producten en artikelen te verkopen. In dit kennisbank artikel laten we je zien hoe je nieuwe producten en artikelen aanmaakt in Vixum, en hoe je de ingekochte voorraad op de juiste manier eenvoudig verwerkt.

Hoe koppel ik mijn Google Agenda aan Vixum?

In dit korte artikel leggen we je uit hoe je eenvoudig je Google Agenda doormiddel van een iCal URL kan koppelen aan je Vixum account. Hierdoor heb je eenvoudig overzicht over al je werkzaamheden en maak en verstuur je super snel facturen vanuit je agenda.

Hoe koppel ik mijn Outlook Agenda aan Vixum?

In dit korte artikel leggen we je uit hoe je eenvoudig je Outlook Agenda doormiddel van een iCal URL kan koppelen aan je Vixum account. Hierdoor heb je eenvoudig overzicht over al je werkzaamheden en maak en verstuur je super snel facturen vanuit je agenda.

btw nummer controleren gratis

Zodra je een factuur gaat versturen is het van belang dat er een btw nummer op de factuur staat. In dit artikel lees je wat een btw nummer is, hoe je het moet gebruiken en hoe je het btw nummer van een ander bedrijf kan controleren.

Kleine Ondernemersregeling

De kleine ondernemersregeling in 2021, dit is alles wat je moet weten.

iDeal Mollie betaallink versturen

Je hebt als zzp'er een factuur verzonden, dan wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk betaald wordt. Een manier om ervoor te zorgen dat je factuur snel betaald wordt is als je het betalen ervan extra gemakkelijk maakt. Veel makkelijker dan met een iDeal-betaallink kan het niet, lees hier hoe dat werkt.

Wat is een winst- en verliesrekening?

De winst- en verliesrekening, ook wel resultatenrekening, staat van baten en lasten of exploitatierekening genoemd, laat zien of er in een bepaalde periode winst of verlies is gemaakt. In een winst- en verliesrekening wordt de totaal omzet berekend door alle verkopen bij elkaar op te tellen. Ook alle kosten worden bij elkaar opgeteld. Onderaan de streep komt er een positief getal uit bij winst en een negatief getal bij verlies.

Btw-identificatienummer voor zzp’ers, alles wat je moet weten

Meer privacy voor zzp’ers met het btw-identificatienummer. Sinds 1 januari 2020 hebben eenmanszaken, de rechtsvorm van veel zzp’ers, een nieuw soort btw-nummer, het btw-identificatienummer, kortweg btw-id.

Je boekhouder toegang geven tot je boekhoudprogramma

Vixum is in eerste instantie een boekhoudprogramma zodat je als zzp’er zonder boekhouder en zonder boekhoudkennis de administratie op orde kan houden. Mocht je toch een boekhouder toegang willen geven tot je boekhouden, dan kan dat heel gemakkelijk in Vixum. In dit artikel laten we je zien hoe je in drie stappen je boekhouder toegang geeft.

Hoe koppel ik mijn Apple iCloud agenda aan Vixum?

Wil jij je Apple iCloud agenda koppelen aan je Vixum account zodat je eenvoudig al je uren voor de 1.225 urennorm kan registreren. Of zodat je sneller en gemakkelijker kan factureren. In dit kennisbank artikel leggen we je uit hoe je eenvoudig je Apple iCloud agenda kan koppelen.

Aan de slag met Vixum

Welkom bij Vixum, leuk dat je hebt aangemeld of op het punt staat om je aan te melden. We hebben Vixum speciaal ontwikkeld voor dienstverlenende zzp’ers die geen zin hebben om veel tijd en geld kwijt te zijn aan randzaken. In dit artikel leggen we je uit welke stappen je als eerst kan doorlopen om snel aan de slag te kunnen met je gloednieuwe Vixum account.

Factuur lay-out personaliseren in Vixum

Zodra je facturen gaat versturen wil je natuurlijk wel dat deze voldoen aan de uitstraling van jouw bedrijf. Daarom hebben we het in Vixum heel gemakkelijk gemaakt om je factuur volledig te personaliseren. Zo kan je een eigen logo uploaden en een watermerk toevoegen aan je facturen. Zelfs branche-specifieke informatie kan je standaard toevoegen aan je verkoopfacturen. In dit korte kennisbank artikel leggen we je stap voor stap uit hoe jij eenvoudig je facturen kan personaliseren.
Probeer gratis