Direct inzicht in je boekhouding, helder en doelgericht

✔ Inzicht in je resultatenrekening
✔ Altijd in balans
✔ Eenvoudig Belastingaangifte doen
✔ Geen boekhoudkennis nodig
✔ Voldoe makkelijk aan de eisen van de Belastingdienst

Binnen 1 minuut aangemeld Geen creditcard nodig


Onze gebruikers beoordelen ons gemiddeld met 4,5 van de 5 sterren.

Rapportages

Online boekhouden voor zzp’ers, en nog veel meer.

Je werkt hard als zzp’er. Je klanten zijn tevreden, maar hoeveel heb je nu verdiend? Is je onderneming financieel gezond? In overzichtelijke rapportages in Vixum geven jou inzicht. Alle rapportages zijn vanuit de wensen van zzp’ers en freelancers ontworpen. Met Vixum heb je als zzp’er makkelijk je boekhouding op orde, inzicht in de balans, de winst- en verliesrekening, je urenoverzicht, banksaldo en nog veel meer.

Wij hebben Vixum speciaal gemaakt voor zzp’ers, ook die zonder boekhoudkennis.

Probeer gratis

Welk Vixum pakket past bij mij?

Vixum START
Vixum BASIC
Vixum PRO
Complete administratie voor zzp / eenmanszaak
Geautomatiseerd boekhouden
Resultatenrekening
Balans

Meer inzicht in hoe ik er zakelijk voor sta

Factureren

Ontwerp je eigen facturen
en factureer direct.
Meer over factureren

Btw-aangifte

Gemakkelijk zelf
btw-aangifte doen.
Meer over btw-aangifte

Agenda

Koppel je eigen agenda,
boekhouden was nooit makkelijker.
Meer over de agenda

Bankkoppeling

Je banktransacties direct
verwerkt in je boekhouding.
Meer over de bankkoppeling

Offertes

Maak en verstuur
offertes in jouw huisstijl.
Meer over offertes

Inkopen

Fotografeer en importeer
vanaf je telefoon of computer.
Meer over inkopen
Alle functies van Vixum

Meest gestelde vragen

Een balans is een overzicht van je bezittingen, je schulden en het eigen vermogen van je onderneming op een bepaald moment. Wat staat er in een balans? Lees hier hoe een balans werkt en welk inzicht een balans jou geeft.
In Vixum hoef je zelf geen balans te maken. Vixum maakt voor jou de balans welke je inzicht geeft in de financiële positie van je onderneming en waarmee je eenvoudig je inkomstenbelasting mee kan invullen.
Een resultatenrekening, ook wel een winst- en verliesrekening of exploitatierekening genoemd, is een overzicht van de opbrengsten en kosten van je onderneming in een jaar. Het saldo is het resultaat van de onderneming. Lees hier wat er op een resultatenrekening staat.
De balans is een overzicht van je bezittingen en schulden op een bepaald moment. De resultatenrekening is een overzicht van de opbrengsten en kosten en het hieruit voorkomende resultaat over een bepaalde periode.
Je wilt als onderneming niet voor financiële verandering komen te staan. Het is daarom goed om te geregeld te beoordelen hoe financieel gezond jouw onderneming is. De financiële beoordeling vindt plaats op basis van o.a. de balans en resultatenrekening.
Een onderneming in een goede financiële situatie behaalt een rendement en kan aan haar korte- en lange termijn verplichtingen voldoen. Voor het beoordelen van de financiële gezondheid van je onderneming kun je kijken naar:

1. Is het een rendabele onderneming? Hoeveel resultaat heb je behaald. Dit zie je terug in de resultatenrekening. Het resultaat moet meer dan voldoende zijn om je ‘loon’ uit te betalen en je inkomstenbelasting meer te betalen.

2. Is het een solvabele onderneming? Solvabiliteit zegt iets over de manier waarop je onderneming is gefinancierd en geeft aan of de onderneming de schulden op lange termijn kan voldoen. Je berekent de solvabiliteit tot het eigen vermogen te delen voor balanstotaal. Deze gegevens staan in de balans. Een optimale solvabiliteit is minimaal 35%.

3. Is het een liquide onderneming? Liquiditeit zegt je op welke korte termijn je aan je verplichtingen kan voldoen. Je dient een goed werkkapitaal te hebben . Dit wordt uitgedrukt in de current ratio, waarbij de vlottende activa wordt gedeeld door de vlottende passiva. Dit dient minimaal 1 (of 100%) te zijn.

Interessante artikelen voor zzp'ers

Zzper in de zorg software online boekhoudpakket

Zzp'er worden in de zorg

Wil jij werken met mensen en dan ook nog eens voor jezelf beginnen? Start als zzp'er in de zorg.
Eenmanszaak starten zzp online boekhouden

Eenmanszaak starten, begin met ondernemen

Je wilt een eigen bedrijf starten, eindelijk voor jezelf beginnen? In dit artikel gaan we het hebben over alles wat jij moet weten wanneer je een bedrijf gaat starten, of nog specifieker een eenmanszaak.
Bereken uurtarief zzp

Wat ben ik waard?

Wat ben ik waard? Een vraag die veel zzp’ers bij ons neerleggen. Het bepalen van een goed uurtarief is voor veel zelfstandigen een dilemma.
Probeer gratis