Factuur lay-out personaliseren in Vixum

Zodra je facturen gaat versturen wil je natuurlijk wel dat deze voldoen aan de uitstraling van jouw bedrijf. Daarom hebben we het in Vixum heel gemakkelijk gemaakt om je factuur volledig te personaliseren. Zo kan je een eigen logo uploaden en een watermerk toevoegen aan je facturen. Zelfs branche-specifieke informatie kan je standaard toevoegen aan je verkoopfacturen. In dit korte kennisbank artikel leggen we je stap voor stap uit hoe jij eenvoudig je facturen kan personaliseren.

Geavanceerd - Factuur opmaak. Via het hoofdmenu ga je naar de functie factuur opmaak. Via die functie kan jij jouw facturen volledig gaan personaliseren.

Algemene gegevens. Upload als eerst je logo, deze komt links bovenin op je factuur te staan, kijk uit dat je niet een te groot formaat upload. Het is ook van belang dat er niet teveel witruimte om je logo heen hebt, dan valt je logo heel klein uit op je factuur. Hulp nodig? Stuur direct een chat berichtje. Optioneel kan je ook een watermerk uploaden, deze komt op de achtergrond van de gehele factuur te staan.

Een volledig gepersonaliseerde factuur lay-out, inclusief logo, water met en het kleurgebruik naar keuze.

Belangrijk: je eigen adresgegevens, IBAN, BTW en KVK-nummer worden vanuit je de gebruiker gegevens van je Vixum account geïmporteerd, die kan je bewerken door vanuit het dashboard op het tandwieltje te klikken.

Vul vervolgens de voettekst in die je standaard op je nieuwe facturen wil hebben staan. Deze tekst kan je per nieuwe factuur aanpassen mocht je dat willen.

Wil je dat je klanten gemakkelijk met iDeal kunnen betalen en heb je een gratis Mollie account? Dan kan je die Mollie Sleutel in hier invullen. Je krijgt dan bij iedere factuur die je verzend de mogelijkheid om een iDeal-linkje mee te sturen.

Extra afzendergegevens. Onder dit kopje vind je drie regels die je zelf kan invullen. Een grote groep van onze gebruikers is werkzaam in de zorg en heeft te maken met een BIG-registratienummer of andere branche-specifieke vermeldingen. Je kan deze regels ook gebruiken om je website te vermelden of, je telefoonnummer of iets anders wat belangrijk is voor jou. Deze regels kan je natuurlijk ook gewoon leeg laten.

Heb je alle gegevens ingevuld, dan klik je op Wijzigingen bekijken. De factuur lay-out wordt dan direct voor je vernieuwd.

Opmaak. Onder de algemene gegevens vind je het tabje Opmaak, hier kan je de factuur visueel aanpassen. Zo kan je de primaire accent kleur aanpassen. Het aanpassen hiervan heeft effect op de volgende aspecten van de factuur:

  • Je bedrijfsnaam boven jouw adresgegevens
  • De afkortingen, IBAN, BTW & KVK
  • De titel: Factuur, Voorbeeldfactuur & Conceptfactuur
  • En de accentlijn boven je factuurregels.

Opmaak instellingen voor jouw verkoopfacturen.

Je kan hier een kleurcode voor invullen of doormiddel de slider een passende kleur kiezen.

Kies de juiste kleuren voor op jouw verkoopfacturen.

Vervolgens kan je kiezen of je het afzendadres links of rechts wil uitlijnen, welk primair en secundair lettertype je wil gebruiken en of je de tekstgrootte klein, middel of groot wil weergeven op je verkopen. Klik nogmaals op Wijzingen bekijken en je nieuwe factuurlay-out is direct zichtbaar.

Veel succes met het versturen van je facturen.

Boekhouden met Vixum en groeien als startende ondernemer?

Start nu een proefversie en probeer het online boekhoudprogramma Vixum een maand gratis!

Ja, ik wil Vixum gratis proberen
Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.