Btw-aangifte voor zzp'ers, zonder boekhoudkennis

✔ Geautomatiseerde btw-aangifte
✔ Eenvoudig je btw-aangifte doen
✔ Bespaar op boekhoudkosten
✔ Geen boekhoudkennis nodig
✔ geen boekhouder nodig

Binnen 1 minuut aangemeld Geen creditcard nodig


Onze gebruikers beoordelen ons gemiddeld met 4,5 van de 5 sterren.

Btw aangifte

Btw-aangifte leuker en makkelijker? Jazeker, met Vixum

In Vixum worden de btw op je verkoopfacturen en inkoopfacturen automatisch verwerkt in je btw-aangifte. Je btw-aangifte is dus helemaal automatisch voor je voorbereid. Hierdoor is het het super eenvoudig om zelf je btw-aangifte te doen.

Heb jij als zzp’er geen boekhoudkennis? Dat is ook helemaal niet nodig. Wij hebben onze kennis en ervaring gebruikt om Vixum zo gebruiksvriendelijk te maken dat je als zzp’er zonder boekhoudkennis eenvoudig je boekhouding op orde kan houden. Vaarwel dure boekhouder, hallo Vixum. Na het indienen van je btw-aangifte wordt deze automatisch verwerkt in de administratie.

Probeer gratis

Welk Vixum pakket past bij mij?

Vixum START
Vixum BASIC
Vixum PRO
Module om btw-aangifte te doen
Btw op verkoopfacturen automatisch verwerkt in de btw-aangifte
Btw op inkoopfacturen automatisch verwerkt in de btw-aangifte
Automatische administratie verwerking ingediende btw-aangifte

Nu eenvoudig en zonder boekhoudkennis btw aangifte doen

Factureren

Ontwerp je eigen facturen
en factureer direct.
Meer over factureren

Klant beheer

Nooit meer dubbel
gegevens invoeren
Meer over klant beheer

Agenda

Koppel je eigen agenda,
boekhouden was nooit makkelijker.
Meer over de agenda

Bankkoppeling

Je banktransacties direct
verwerkt in je boekhouding.
Meer over de bankkoppeling

Offertes

Maak en verstuur
offertes in jouw huisstijl.
Meer over offertes

Inkopen

Fotografeer en importeer
vanaf je telefoon of computer.
Meer over inkopen
Alle functies van Vixum

Meest gestelde vragen

Je doet de btw-aangifte met het formulier ‘OB-aangifte’ via het portaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ van de Belastingdienst. Je logt in met de DigiD app of met een sms-controle. Je kan vervolgens eenvoudig de omzetbelasting als zzp’er of freelancer vanuit Vixum overnemen in aangifte en versturen.
Je krijgt na je inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, automatisch vanuit de Belastingdienst te horen of je btw-ondernemer bent en hoe vaak je btw-aangifte moet doen. Voor de meeste zzp’ers zal de btw-aangifte per kwartaal plaatsvinden. Indien je per kwartaal meer dan € 15.000 aan btw betaald dan zal je maandelijks een btw-aangifte moeten doen. Indien je per jaar minder dan € 1.883 (peildatum 2022) aan btw betaald, kan mag je dit één keer per jaar doen.
Nadat je de btw-aangifte hebt ingevuld en verzonden, krijg je vanuit de Belastingdienst een ontvangstbevestiging. Je ziet hierop de datum waarop je uiterlijk btw moet betalen. Het bedrag van de te betalen btw betaal je door in te loggen bij je bank. Je schrijft het geld (inclusief vermelding van het betalingskenmerk) over vanuit je zakelijke bankrekening aan de Belastingdienst. Als je geldt terugkrijgt wordt dit automatisch door de Belastingdienst aan je terugbetaald. Je hoeft hiervoor niets te doen.
Omzetbelasting (OB) is hetzelfde als btw. Btw staat voor ‘belasting over de toegevoegde waarde’.
Sommige zzp’ers hebben een btw-vrijstelling. De Belastingdienst heeft een aantal branches en bedrijfsactiviteiten vrijgesteld. Kijk hier of jouw branche of bedrijfsactiviteiten zijn vrijgesteld van btw.

Daarnaast kan je gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR) indien je in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet in één kalenderjaar hebt. Je moet je wel aanmelden om gebruik te kunnen maken van de KOR.

Interessante artikelen voor zzp'ers

Zzper in de zorg software online boekhoudpakket

Zzp'er worden in de zorg

Wil jij werken met mensen en dan ook nog eens voor jezelf beginnen? Start als zzp'er in de zorg.
Eenmanszaak starten zzp online boekhouden

Eenmanszaak starten, begin met ondernemen

Je wilt een eigen bedrijf starten, eindelijk voor jezelf beginnen? In dit artikel gaan we het hebben over alles wat jij moet weten wanneer je een bedrijf gaat starten, of nog specifieker een eenmanszaak.
Bereken uurtarief zzp

Wat ben ik waard?

Wat ben ik waard? Een vraag die veel zzp’ers bij ons neerleggen. Het bepalen van een goed uurtarief is voor veel zelfstandigen een dilemma.
Probeer gratis