Vixum voor zzp'ers: eerlijke reviews en ervaringen

Ontdek waarom Vixum de beste boekhoudoplossing is voor zzp'ers. Lees reviews van andere ondernemers en maak de juiste keuze.

Vereenvoudig je Boekhouding en Facturatie: Probeer Vixum Gratis als zzp'er!

Bespaar tijd op je administratie en focus op ondernemen met Vixum. Registreer je vandaag nog voor onze gratis proefperiode en ontdek zelf het gemak!


Vixum START

0
Eerste 5 facturen gratis, daarna maar €2 per maand

De keuze voor startende zzp'ers. Gratis 5 facturen versturen.

Gratis factureren voor zzp'ers
Huisstijl en logo op je facturen
Perfect voor starters

meest gekozen

Vixum BASIC

9 p/mnd
Alles wat je nodig hebt als zzp'er!

Het meeste gekozen door dienstverlenende zzp'ers.

Ongelimiteerde boekhouden
Geen boekhoudkennis nodig
Agenda & urenregistratie


Vixum PRO

14 p/mnd
Voor zzp'ers die eindeloos willen groeien!

Voor zzp'ers die (fysieke) producten verkopen.

Alles uit Vixum BASIC
+ Productbeheer
+ Voorraadsysteem

Gekoppeld met alle Nederlandse banken

ABN Bank
ASN Bank
ASN Bank
ASN Bank
ASN Bank
ASN Bank
ASN Bank
ASN Bank
ASN Bank

Waarom Vixum?

Als dienstverlenende zzp'er wil je je tijd besteden aan klanten, niet aan administratie. Met Vixum bespaar je tijd en verminder je fouten in je facturatie en boekhouding. Meld je vandaag nog aan en focus op wat echt belangrijk is voor je bedrijf.

Verkoopfactuur

Eenvoudig factureren.
Leuker werken.

Met Vixum kan je zo snel factureren, je hoeft er geen tijd meer voor vrij te maken. Facturen verstuur je makkelijk vanuit je agenda. Wij zetten alle gegevens al voor je klaar. Zo heb jij meer tijd om dingen te doen die jou en je onderneming verder brengen.

Probeer gratis
Inkoopfactuur

Weg met de schoenendoos.

Een schoenendoos met bonnetjes? Die kan weg. Met Vixum scan je je bonnetjes en andere inkopen gewoon in, vanuit je smartphone of vanaf je laptop. Vixum verwerkt de inkopen dan op de juiste manier in je administratie. Alles staat direct klaar voor de btw-aangifte. Dat scheelt jou een hoop tijd.

Probeer gratis
Btw aangifte

Btw-aangifte.
in 3, 2, 1... klaar!

De tijd van uren kwijt zijn aan je aangiften is voorbij, met Vixum doe je je aangifte in een paar minuten. Of je nou btw-aangifte doet, per kwartaal of per maand. De aangifte-widget van Vixum sluit naadloos aan op de Belastingdienst. Een korte check en je btw-aangifte is klaar.

Probeer gratis
Inkoopfactuur

Jouw opdrachten staan centraal.

Je bent waarschijnlijk niet gaan ondernemen omdat je administratie zo leuk vindt? Je bent gaan ondernemen omdat de opdrachten die je voor je klanten mag uitvoeren je inspireren, energie geven en je salaris betalen. Daarom staat in Vixum de opdracht centraal. Plan je opdracht, beheer je projecten en factureer. Allemaal vanuit Vixum. Ohja, en ondertussen zorgen wij dat je boekhouding op orde is, dat is nou ondernemen.

Probeer gratis
Zzp boekhoud rapporten

Financiële inzichten.

Hoeveel je ook wil verdienen met je eigen onderneming, je wil weten hoe je er financieel voor staat. Vixum geeft je inzichten, waar en wanneer je dat maar wilt. Wil je weten welk salaris je overhoudt aan je uurtarief, of welk uurtarief bij je gewenste salaris past, bereken het hier.

Probeer gratis
Voorraadbeheer

Alles op voorraad.

Verkoop je fysieke producten? Dan houd je met Vixum op een correcte manier je voorraad bij. Met één klik factureer je producten. De voorraden worden automatisch aangepast. Het inkopen van nieuwe voorraad, dat gaat vanzelf wanneer je de facturen verwerkt in Vixum. Het enige wat jij nog moet doen is zorgen dat de voorraad als warme broodjes de deur uit vliegt, wij regelen de rest.

Probeer gratis
Verkoopfactuur

Vertrouwd met jouw bank.

Vixum leest moeiteloos je bankmutaties en transacties in. Hierdoor nemen we je heel veel werk uit handen. We controleren of je facturen betaald worden en koppelen transacties aan je inkopen die je daardoor makkelijk kan afvinken. Al je gegevens zijn uiteraard volledig veilig bij Vixum.

Probeer gratis

Vixum is er voor en door zzp'ers

Factureren

Vanuit je agenda
of gewoon blanco

Boekhouden

Sluitend en compleet
binnen een handomdraai

Agenda

Vixum agenda of koppel
aan je eigen agenda

Rapportages

Btw-aangifte, balans
winst en verlies en meer

Kredietcheck

Kan je klant jou wel betalen?
Ingebouwde credietchecks

Inkopen

Fotografeer en importeer
vanaf je telefoon of computer

Meest gestelde vragen

Nee, wij hebben Vixum speciaal ontwikkeld voor (startende) zzp'ers die willen ondernemen zonder boekhoudkennis. Met onze boekhoud- en softwarekennis hebben we de kans op fouten geminimaliseerd. Met Vixum heb je gemakkelijk een volledige administratie zonder dat je het gevoel hebt met boekhouden bezig te zijn. 0% boekhouden 100% ondernemen.

Vixum is ontwikkeld voor en in samenwerking met zzp'ers die vooral op uren basis werken, dus werk jij als freelancer in de zorg, in het onderwijs, ben je als zzp actief in de zakelijke dienstverlening of ben je als zelfstandige aan het werk in de creatieve sector, dan is Vixum zeer waarschijnlijk uitermate geschikt voor jou. Twijfel je nog? Start vandaag nog en probeer Vixum 14 dagen geheel gratis.

Vixum is het alternatief voor administratie omdat je de gehele boekhouding van jouw onderneming kan voeren vanuit je agenda. Plan een afspraak in, ga aan de slag en factureer direct via je agenda. De eenvoud van Vixum ervaar je het beste door het zelf te proberen. Meld je daarom direct gratis aan voor Vixum.

Heel simpel, je plant een opdracht in je agenda voor een uurtarief of vaste aanneemsom. Vervolgens ga je doen waar je goed in bent en achteraf kan je super snel je agenda opdracht, of een overkoepeld project factureren. Je gehele financiële administratie wordt automatisch verwerkt. Alleen nog af en toe een inkoopbonnetje verwerken en je boekhouding is compleet.

Doordat je met Vixum heel laagdrempelig je gehele administratie compleet hebt en je gemotiveerd wordt om dit eenvoudig up-to-date te houden is BTW-aangifte doen een fluitje van een cent en kan je die met een druk op de knop uitdraaien.

Jazeker, Vixum is slim genoeg om voor jou de BTW-aangifte en IB-aangifte klaar te zetten. Je controleert deze eenvoudig zelf waarna je je gegevens overneemt in het formulier van je Belastingaangiften.

Ondanks dat Vixum gemaakt is om vanuit de agenda te administreren is het zeker mogelijk om zonder de agenda gebruik te maken van Vixum. Wij zijn er van overtuigd dat het ook dan het fijnste boekhoudprogramma is voor zzp'ers, freelancers en ander zelfstandig ondernemers.

Boekhouden is niet meer dan het bijhouden en verwerken van de (financiële-) administratie. In dit geval voor jouw bedrijf. Dat je moet boekhouden heeft verschillende redenen. Voornamelijk omdat bij wet is vastgelegd dat je bepaalde gegevens moet vastleggen, bijvoorbeeld om BTW en IB-aangifte te kunnen doen. Daarnaast wil jij als ondernemer natuurlijk ook weten hoe jouw bedrijf er voor staat. Vixum helpt jou om snel en eenvoudig inzicht te hebben in jouw onderneming en tegelijkertijd alle door de wet vastgestelde gegevens te verwerken.

Wij hebben Vixum zo ontwikkeld dat je geen boekhouder nodig hebt. Vixum weet welke gegevens er nodig zijn om voor jou een complete administratie inclusief de verschillende Belastingaangiften volledig te maken.

Dat valt eigenlijk best wel mee. Het is belangrijk om de juiste dingen op de juiste manier vast te leggen. En vooral om dit consequent te doen. Om dit super eenvoudig te maken hebben we Vixum ontwikkeld. Het enige wat je met Vixum hoeft te doen is je agenda met opdrachten voor je verschillende klanten bijhouden. Daarmee heb je eigenlijk het grootste deel van je administratie gedekt.

Er is geen maximum aantal verkoopfacturen dat je kan verzenden met een Vixum abonnement. Zelfs in de gratis proefperiode van 14 dagen kan je zoveel mogelijk offertes en facturen aanmaken en verzenden.

Vixum is ontwikkeld na talloze vragen van verschillende zelfstandige professionals die tegen dezelfde problemen aanliepen. Daarna zijn wij (2 accountants, 1 marketeer en 2 software helden) aan de slag gegaan om het beste administratie pakket ooit voor zzp'ers te maken.

Ga boekhouden met Vixum en Groei als startende ondernemer!

Vixum is er voor en door zzp'ers en inspireert zodat jij de dingen kan doen waarvoor je zzp'er bent geworden.

Probeer gratis

Interessante artikelen voor zzp'ers

Zzper in de zorg software online boekhoudpakket

Zzp'er worden in de zorg

Wil jij werken met mensen en dan ook nog eens voor jezelf beginnen? Start als zzp'er in de zorg.
Eenmanszaak starten zzp online boekhouden

Eenmanszaak starten, begin met ondernemen

Je wilt een eigen bedrijf starten, eindelijk voor jezelf beginnen? In dit artikel gaan we het hebben over alles wat jij moet weten wanneer je een bedrijf gaat starten, of nog specifieker een eenmanszaak.
Bereken uurtarief zzp

Wat ben ik waard?

Wat ben ik waard? Een vraag die veel zzp’ers bij ons neerleggen. Het bepalen van een goed uurtarief is voor veel zelfstandigen een dilemma.
Probeer gratis