Administratie vanuit je agenda, uniek voor Vixum

✔ Makkelijk en snel factureren van je agenda
✔ Voldoen aan de 1.225 uren norm
✔ Koppeling Google Agenda, Apple iCloud Agenda, Outlook Agenda & meer
✔ Besteed minder tijd aan randzaken
✔ Duidelijk overzicht van je afspraken

Binnen 1 minuut aangemeld Geen creditcard nodig


Onze gebruikers beoordelen ons gemiddeld met 4,5 van de 5 sterren.

Agenda

Administratie vanuit je agenda,
bespaar kostbare tijd als zzp'er

Stop met je gewerkte uren vast te leggen in een Excel urenregistratie. In Vixum worden je gewerkte uren automatisch in de online urenregistratie opgenomen. Het bijhouden van een agenda is van groot belang voor de Belastingdienst. Wil je als zzp’er gebruik maken van fiscale voordelen? Dan moet je voldoen aan de 1.225 urennorm om als zzp’er gebruik de startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Ook interne uren tellen mee om te voldoen aan het 1.225 urencriterium.

Dagelijks (of per week) geeft je aan of je de geplande uren ook gemaakt hebt en welke uren declarabel zijn. Deze uren worden in Vixum voor je klaargezet om de factureren. Je hoeft dus niets meer dubbel vast te leggen.

Probeer gratis

Welk Vixum pakket past bij mij?

Vixum START
Vixum BASIC
Vixum PRO
Online agenda
Plan vanuit je beschikbare tijd
Overzicht van je afspraken en taken
Automatische urenregistratie en facturatie vanuit je agenda
Koppeling met je Google Agenda
Koppeling met je Apple iCloud Agenda
Koppeling met je Microsoft Office 365 Agenda

Nu plannen en factureren met Vixum

Factureren

Ontwerp je eigen facturen
en factureer direct.
Meer over factureren

Btw-aangifte

Gemakkelijk zelf
btw-aangifte doen.
Meer over btw-aangifte

Klant beheer

Nooit meer dubbel
gegevens invoeren
Meer over klant beheer

Bankkoppeling

Je banktransacties direct
verwerkt in je boekhouding.
Meer over de bankkoppeling

Offertes

Maak en verstuur
offertes in jouw huisstijl.
Meer over offertes

Inkopen

Fotografeer en importeer
vanaf je telefoon of computer.
Meer over inkopen
Alle functies van Vixum

Meest gestelde vragen

Nee, je hoeft de agenda in Vixum niet te gebruiken. Je kan ook eenvoudig facturen zonder gebruik van de agenda in Vixum. Je dient wel zelf een aparte urenadministratie bij te houden indien je gebruik maakt van bijvoorbeeld de startersaftrek en zelfstandige aftrek.
Als zzp’er heb je veel zaken waaraan je constant moet dingen en natuurlijk wil je niets vergeten. Iedereen heeft wel eens stress gevoelt. Stress is een vorm van angst om iets te vergeten. Het gebruik van een agenda zorgt voor rust en orde zodat je overzicht hebt in je afspraken. Een goed agendabeheer draagt zelfs bij tot een hogere productiviteit! In Vixum zorgen we ervoor dat er ook een urenadministratie wordt bijgehouden zonder dat jij iets hoeft te doen.
Leg de begin- en eindtijd van je afspraken of taken vast in je agenda. Tijdsblokken is een agendabeheer techniek waarbij je de werkdag in blokken verdeeld. Je hebt hierdoor meer focus op je werk en ben je het meest productief. Het moeilijkste van werken in tijdsblokken is het stoppen als de tijd om is. Je kent de gedachten wel ‘ik ben nu net lekker bezig’ of je wilt het werk nog net even afmaken. Hoe moeilijk het misschien is, toch is het beter om te stoppen en de werkzaamheden verder af te maken op het volgende geplande moment. Uit onderzoek blijkt dat je meer werk verricht als je jezelf wel aan de tijdsblokken houdt. In je planning dient je ook rekening te houden met terugkerende taken en plan je opdrachten en taken niet te strak op elkaar. Hierdoor blijf je flexibel. Houdt ook rekening met pauze en ontspanning. Je tijd effectief inzetten betekent ook dat je voldoende rust neemt (dus niet te veel werken). Wil je echt voordeel hebben vanuit je planning ga dan uit van de volgende punten:
  • Maak een planning die compleet is, dus houdt ook rekening met vast terugkerende taken
  • Je planning is flexibel, dus houdt rekening met onverwachte taken en zorg voor rustmomenten in je planning
  • Maak je planning realistisch, ga uit van je beschikbare tijd en ben realistisch naar jezelf bij het plannen van je opdrachten en taken. Probleem niet 50 uur in een week van 40 uur te plannen. Werk op basis van je ervaringen je planning bij en val niet steeds in dezelfde valkuil
  • Werk vanuit één planning. Geen losse blaadjes, maar alles overzichtelijk bij elkaar. Dit geeft rust en voorkomt onnodige stress momenten doordat je een taak of opdrachten bent vergeten.
Een goede planning zorgt ervoor dat je rust hebt en een goede balans behoudt in je werk en met je privéleven. Daarnaast helpt een goede planning dat je steeds beter kan inschatting hoelang een taak of opdracht gaat duren. Dit helpt je ook bij nieuwe opdrachten omdat je een betere inschatting kan maken van de verwachte tijdsbesteding.
Je opdrachten en taken goed plannen wordt steeds makkelijker naarmate je het langer doet. De moeilijkheidsgraad is de discipline om je aan je agenda te houden. Maak daarom geen planning op basis van de werkzaamheden welke je in betreffende week wilt doen. Ga uit van je tijd welke je beschikbaar hebt en maak hierop je planning en houd rekening met onverwacht taken en opdrachten. Dit maakt de agenda van Vixum ook uniek. Plannen vanuit je beschikbare uren. Na een paar weken merk je al de positieve resultaten door een hogere productiviteit zonder dat dit stress oplevert. Je ervaart juist meer rust.

Interessante artikelen voor zzp'ers

Zzper in de zorg software online boekhoudpakket

Zzp'er worden in de zorg

Wil jij werken met mensen en dan ook nog eens voor jezelf beginnen? Start als zzp'er in de zorg.
Eenmanszaak starten zzp online boekhouden

Eenmanszaak starten, begin met ondernemen

Je wilt een eigen bedrijf starten, eindelijk voor jezelf beginnen? In dit artikel gaan we het hebben over alles wat jij moet weten wanneer je een bedrijf gaat starten, of nog specifieker een eenmanszaak.
Bereken uurtarief zzp

Wat ben ik waard?

Wat ben ik waard? Een vraag die veel zzp’ers bij ons neerleggen. Het bepalen van een goed uurtarief is voor veel zelfstandigen een dilemma.
Probeer gratis