Verstuur onbeperkt en gratis offertes met Vixum

✔ Professionele offerte maken in jouw huisstijl
✔ Makkelijk en snel offertes opmaken en versturen
✔ Bepaal een goed uurtarief
✔ Plan direct je werk in je agenda
✔ Snel omgezet naar een factuur

Binnen 1 minuut aangemeld Geen creditcard nodig


Onze gebruikers beoordelen ons gemiddeld met 4,5 van de 5 sterren.

Offerte

Offertes maken,
voor de klant die je verdient

Met Vixum maakt je eenvoudig professionele offertes met alle benodigde informatie, precies in jouw huisstijl en met jouw logo.

Een goede offerte bevat een prijsopgave met de diensten die je voor je klant gaat uitvoeren en de voorwaarden welke gelden. Je geeft een beschrijving van de werkzaamheden die je voor de klant gaat doen en de producten of diensten die je gaat leveren zoals je uurtarief.

Akkoord op de offerte? Zet je de offerte direct om naar een nieuwe opdracht. Simpel en snel met het online boekhoudprogramma Vixum.

Probeer gratis

Welk Vixum pakket past bij mij?

Vixum START
Vixum BASIC
Vixum PRO
Offertes opstellen
Offertes opmaak in jouw huisstijl
Offerte omzetten naar factuur

Nu starten met offertes versturen met Vixum

Factureren

Ontwerp je eigen facturen
en factureer direct.
Meer over factureren

Btw-aangifte

Gemakkelijk zelf
btw-aangifte doen.
Meer over btw-aangifte

Agenda

Koppel je eigen agenda,
boekhouden was nooit makkelijker.
Meer over de agenda

Bankkoppeling

Je banktransacties direct
verwerkt in je boekhouding.
Meer over de bankkoppeling

Klant beheer

Nooit meer dubbel
gegevens invoeren
Meer over klant beheer

Inkopen

Fotografeer en importeer
vanaf je telefoon of computer.
Meer over inkopen
Alle functies van Vixum

Meest gestelde vragen

Een offerte is een formeel aanbod aan je potentiële klant. Zorg dat je offerte er verzorgt en netjes uitziet. Een groot deel van je offerte kun je naar eigen inzicht maken, maar er zijn een aantal gegevens waaraan je offerte moet voldoen zoals:
  • Je bedrijfsgegevens, zoals naam, adres, postcode en plaats
  • De bedrijfsgegevens van je klant, zoals naam, adres, postcode en plaats
  • Offertenummer
  • Omschrijving van de werkzaamheden
  • Je uurloon of de totaalprijs van de opdracht (exclusief en inclusief btw)
  • Geldigheidsduur van de offerte
Je bepaalt zelf je uurtarief, maar deze dient niet te hoog of te laag te zijn. Zorg dat je kan beargumenteren wat jouw uurtarief rechtvaardigt. Zorg dat je uurtarief (ruim) voldoende is om je gewenste inkomsten mee te behalen en je kosten te dekken. Weet je niet welk uurtarief je kan hanteren? Gebruik deze tool om je uurtarief te berekenen.
Een offerte is een vrijblijvend aanbod. Op basis van dit aanbod kan een potentiële klant besluiten om op dit aanbod in te gaan. Je offerte is dus niet bindend.

Er is wel een verschil tussen een offerte met een vaste geldigheidsduur en een vrijblijvende offerte zonder geldigheidsduur. Bij een offerte met een vaste geldigheidsduur ontstaat er direct een overeenkomt indien de klant binnen de geldigheidsduur de offerte accepteert. Bij een vrijblijvende offerte zonder geldigheidsduur ontstaat een overeenkomst als beide partijen ermee akkoord zijn (bijv. middels ondertekening).

Ons advies: Gaat je klant akkoord met je aanbod vraag je klant dan om de offerte te ondertekenen. Teken de offerte zelf ook zodat je altijd weet dat je een juridische overeenkomst afsluit. Je kan er ook voor kiezen om de afspraken uit de offerte in een opdrachtbevestiging of een overeenkomst vast te leggen.
Je bepaalt zelf hoe lang je offerte geldig is, maar maak de geldigheidsduur niet te lang. De gebruikelijke geldigheidsduur van een offerte is 14 of 30 dagen. Het is verstandig om deze geldigheidsduur in je offerte of algemene voorwaarden op te nemen. Na verstrijken van de geldigheidsduur is je aanbod niet meer geldig.
Het is niet verplicht, maar welk verstandig om naast je offerte algemene voorwaarden op te stellen en mee te sturen. In de algemene voorwaarden leg je de rechten en plichten van jouw en je klant vast, bijvoorbeeld de betaaltermijn, aansprakelijkheid en geheimhouding. Lees hier alles over het opstellen van je algemene voorwaarden. Je kan er ook voor kiezen om de algemene voorwaarden te deponeren bij de Kamer van Koophandel en in je offerte naar deze gedeponeerde algemene voorwaarden te verwijzen.

Interessante artikelen voor zzp'ers

Zzper in de zorg software online boekhoudpakket

Zzp'er worden in de zorg

Wil jij werken met mensen en dan ook nog eens voor jezelf beginnen? Start als zzp'er in de zorg.
Eenmanszaak starten zzp online boekhouden

Eenmanszaak starten, begin met ondernemen

Je wilt een eigen bedrijf starten, eindelijk voor jezelf beginnen? In dit artikel gaan we het hebben over alles wat jij moet weten wanneer je een bedrijf gaat starten, of nog specifieker een eenmanszaak.
Bereken uurtarief zzp

Wat ben ik waard?

Wat ben ik waard? Een vraag die veel zzp’ers bij ons neerleggen. Het bepalen van een goed uurtarief is voor veel zelfstandigen een dilemma.
Probeer gratis