Eenvoudig en onbeperkt facturen maken

✔ Maak en verstuur professionele facturen
✔ Makkelijk en snel onbeperkt factureren in jouw huisstijl
✔ Factureer eenvoudig vanuit je agenda
✔ Laat je klanten betalen met iDeal
✔ Verstuur automatisch betalingsherinneringen en aanmaningen

Binnen 1 minuut aangemeld Geen creditcard nodig


Onze gebruikers beoordelen ons gemiddeld met 4,5 van de 5 sterren.

Verkoopfactuur

Facturen maken,
onbeperkt en sneller dan ooit

Als freelancer en zzp’er ontwerp je met Vixum herkenbare facturen in jouw huisstijl, inclusief jouw logo. Zorg voor facturen met een professionele uitstraling met ons template. De factuur template voldoet aan de factuurvereisten van de Belastingdienst.

Bang dat je iets vergeeft? Geen zorgen, Vixum zorgt dat je alle benodigde bedrijfsgegevens hebt ingevuld voordat je de factuur verstuurd.

Uniek is de uren facturatie vanuit je agenda. Je gewerkte uren en kilometers worden automatisch in de factuur opgenomen. Je kan de factuur altijd naar eigen wensen aanpassen. Natuurlijk kan je ook een gespecificeerde factuur opzetten zonder gebruik te maken van je agenda of een creditnota maken. Verstuur de factuur of credit factuur direct per mail, of download als pdf. De verzonden factuur wordt automatisch in jouw administratie en btw-aangifte verwerkt.

Probeer gratis
Inkoopfactuur

Betaallink toevoegen, aan jouw facturen

Vergroot het betaalgemak van je klanten door een iDeallink toe te voegen aan je factuur. De ervaring is dat je klanten dan sneller betalen. Maak gemakkelijk gebruik van de iDeal functie via Mollie. In Vixum heb je direct inzichtelijke welke facturen nog niet betaald zijn. Je kan (automatisch) betalingsherinneringen en aanmaningen maken en versturen.

Of je nou 10 of 10.000 facturen verstuurt per jaar, onbeperkt facturen is bij Vixum ook echt onbeperkt facturen. Vanaf ons meest volledige pakket verstuur je net zoveel facturen als je nodig hebt zonder daarvoor meer te betalen, wel zo eerlijk dachten wij.

Probeer gratis

Welk Vixum pakket past bij mij?

Vixum START
Vixum BASIC
Vixum PRO
Ontwerp je eigen factuur
Factuur in jouw eigen huisstijl
Onbeperkt factureren
Klantbeheer
Projectbeheer
Offertes maken
Offerte omzetten naar factuur
Factureren vanuit je agenda
Creditnota maken
Inzicht in (openstaande) facturen
Factureer vanuit voorraad
Factureer vaste pakketprijzen (abonnementen)

Nu eenvoudig factureren met Vixum

Klant beheer

Nooit meer dubbel
gegevens invoeren
Meer over klant beheer

Btw-aangifte

Gemakkelijk zelf
btw-aangifte doen.
Meer over btw-aangifte

Agenda

Koppel je eigen agenda,
boekhouden was nooit makkelijker.
Meer over de agenda

Bankkoppeling

Je banktransacties direct
verwerkt in je boekhouding.
Meer over de bankkoppeling

Offertes

Maak en verstuur
offertes in jouw huisstijl.
Meer over offertes

Inkopen

Fotografeer en importeer
vanaf je telefoon of computer.
Meer over inkopen
Alle functies van Vixum

Meest gestelde vragen

Factureren betekent het proces van maken en versturen van facturen aan je zakelijke klant(en).
Het maken van een factuur is een eenvoudig met de gratis online facturatietool van Vixum. Direct proberen? Klik hier voor de gratis software voor facturatie en ontdekt een professioneel factuur voorbeeld voor zzp’ers en freelancers.
Een iDEAL betaalverzoek naar je klant sturen doe je door een link te versturen via diverse kanalen zoals via e-mail. De klant kan dan de factuur eenvoudig betaling via de link. Nieuwgierig? Leer hier alles over de iDEAL betaalverzoek.
Het is belangrijk om inzicht te hebben in je openstaande facturen zodat je tijdig een herinnering of aanmaning aan je klant kan sturen. Als zzp’er ben je wettelijk verplicht om een administratie bij te houden, maar dit geeft jou ook inzicht of een factuur als is betaald. In Vixum zie je in één overzicht je openstaande facturen en kan je een herinnering of aanmaning versturen?
Een proforma factuur is hetzelfde als een concept factuur. Een proforma factuur wordt vaak met klanten gedeeld. Een concept factuur is voor meestal voor intern gebruik. Een proforma factuur is een voorlopige factuur en is dus geen officiële verkoopfactuur. Aan een proforma factuur stelt de Belastingdienst geen eisen. Een zzp’er zal niet vaak een pro forma factuur versturen.

Interessante artikelen voor zzp'ers

Zzper in de zorg software online boekhoudpakket

Zzp'er worden in de zorg

Wil jij werken met mensen en dan ook nog eens voor jezelf beginnen? Start als zzp'er in de zorg.
Eenmanszaak starten zzp online boekhouden

Eenmanszaak starten, begin met ondernemen

Je wilt een eigen bedrijf starten, eindelijk voor jezelf beginnen? In dit artikel gaan we het hebben over alles wat jij moet weten wanneer je een bedrijf gaat starten, of nog specifieker een eenmanszaak.
Bereken uurtarief zzp

Wat ben ik waard?

Wat ben ik waard? Een vraag die veel zzp’ers bij ons neerleggen. Het bepalen van een goed uurtarief is voor veel zelfstandigen een dilemma.
Probeer gratis