Ondernemen makkelijker en leuker maken voor zzp'ers

De drempels en worstelingen als zelfstandig ondernemer hebben we allemaal meegemaakt. In 2016 kwamen wij samen om zelfstandig ondernemen voor iedereen makkelijker te maken. Vixum werd opgericht en online boekhouden vanuit je agenda was een feit.
Sinds die tijd hebben talloze zzp’ers de eenvoud van ondernemen met Vixum ervaren. Samen met onze gebruikers zijn wij continu bezig om Vixum nog beter te maken.

Ontmoet de mensen achter Vixum

Tim Jonkers

Als marketeer heb ik talloze ondernemers in spe gesproken met geweldige ideeën, visies en inspirerende redenen om te gaan ondernemen. Het bijhouden van een eigen administratie was voor velen de reden om hier van af te zien. Met Vixum wil ik deze drempel wegnemen.

Rob Jonkers

De afgelopen jaren ben ik als registeraccountant vaak door ZZP’ers gevraagd om te helpen bij het opzetten van een administratie, mee te kijken met het doen van belastingaangiften en tips te geven over het bepalen van een uurtarief. Met Vixum hebben we een eenvoudige tool voor ZZP’ers neergezet die veel vragen van ZZP’ers beantwoordt en in een brede vorm ondersteuning biedt in de dagelijkse werkzaamheden. Hiermee kan ik op een eenvoudige wijze hulp bieden aan veel ZZP’ers.

Maarten Bruinsma

Als ondernemer en registeraccountant kijk ik vaak naar de mogelijkheden om processen en bedrijfsvoering efficiënter te maken. Vixum is voor mij het ultieme middel om inefficiënties en het verplichte gevoel ten aanzien van randzaken weg te halen. Zelf wil ik als ondernemer immers vooral met opdrachtgevers en klanten bezig zijn. Met Vixum kan ik nu ook collega ondernemers van deze efficiëntie gebruik laten maken.

Patrick van Haren

Als software ontwikkelaar met ondernemende geest heb ik altijd passie voor geavanceerde statistieken en cijfers. Boekhoudsoftware kent complexiteit waarbij ik de lat voor mezelf continu hoger leg. Gebruikers staan centraal voor een optimale ervaring.

We helpen je graag

Stuur ons een bericht

Meest gestelde vragen

Nee, wij hebben Vixum speciaal ontwikkeld voor (startende) zzp'ers die willen ondernemen zonder boekhoudkennis. Met onze boekhoud- en softwarekennis hebben we de kans op fouten geminimaliseerd. Met Vixum heb je gemakkelijk een volledige administratie zonder dat je het gevoel hebt met boekhouden bezig te zijn. 0% boekhouden 100% ondernemen.

Vixum is ontwikkeld voor en in samenwerking met zzp'ers die vooral op uren basis werken, dus werk jij als freelancer in de zorg, in het onderwijs, ben je als zzp actief in de zakelijke dienstverlening of ben je als zelfstandige aan het werk in de creatieve sector, dan is Vixum zeer waarschijnlijk uitermate geschikt voor jou. Twijfel je nog? Start vandaag nog en probeer Vixum 14 dagen geheel gratis.

Vixum is het alternatief voor administratie omdat je de gehele boekhouding van jouw onderneming kan voeren vanuit je agenda. Plan een afspraak in, ga aan de slag en factureer direct via je agenda. De eenvoud van Vixum ervaar je het beste door het zelf te proberen. Meld je daarom direct gratis aan voor Vixum.

Heel simpel, je plant een opdracht in je agenda voor een uurtarief of vaste aanneemsom. Vervolgens ga je doen waar je goed in bent en achteraf kan je super snel je agenda opdracht, of een overkoepeld project factureren. Je gehele financiële administratie wordt automatisch verwerkt. Alleen nog af en toe een inkoopbonnetje verwerken en je boekhouding is compleet.

Doordat je met Vixum heel laagdrempelig je gehele administratie compleet hebt en je gemotiveerd wordt om dit eenvoudig up-to-date te houden is BTW-aangifte doen een fluitje van een cent en kan je die met een druk op de knop uitdraaien.

Jazeker, Vixum is slim genoeg om voor jou de BTW-aangifte en IB-aangifte klaar te zetten. Je controleert deze eenvoudig zelf waarna je je gegevens overneemt in het formulier van je Belastingaangiften.

Ondanks dat Vixum gemaakt is om vanuit de agenda te administreren is het zeker mogelijk om zonder de agenda gebruik te maken van Vixum. Wij zijn er van overtuigd dat het ook dan het fijnste boekhoudprogramma is voor zzp'ers, freelancers en ander zelfstandig ondernemers.

Boekhouden is niet meer dan het bijhouden en verwerken van de (financiële-) administratie. In dit geval voor jouw bedrijf. Dat je moet boekhouden heeft verschillende redenen. Voornamelijk omdat bij wet is vastgelegd dat je bepaalde gegevens moet vastleggen, bijvoorbeeld om BTW en IB-aangifte te kunnen doen. Daarnaast wil jij als ondernemer natuurlijk ook weten hoe jouw bedrijf er voor staat. Vixum helpt jou om snel en eenvoudig inzicht te hebben in jouw onderneming en tegelijkertijd alle door de wet vastgestelde gegevens te verwerken.

Wij hebben Vixum zo ontwikkeld dat je geen boekhouder nodig hebt. Vixum weet welke gegevens er nodig zijn om voor jou een complete administratie inclusief de verschillende Belastingaangiften volledig te maken.

Dat valt eigenlijk best wel mee. Het is belangrijk om de juiste dingen op de juiste manier vast te leggen. En vooral om dit consequent te doen. Om dit super eenvoudig te maken hebben we Vixum ontwikkeld. Het enige wat je met Vixum hoeft te doen is je agenda met opdrachten voor je verschillende klanten bijhouden. Daarmee heb je eigenlijk het grootste deel van je administratie gedekt.

Er is geen maximum aantal verkoopfacturen dat je kan verzenden met een Vixum abonnement. Zelfs in de gratis proefperiode van 14 dagen kan je zoveel mogelijk offertes en facturen aanmaken en verzenden.

Vixum is ontwikkeld na talloze vragen van verschillende zelfstandige professionals die tegen dezelfde problemen aanliepen. Daarna zijn wij (2 accountants, 1 marketeer en 2 software helden) aan de slag gegaan om het beste administratie pakket ooit voor zzp'ers te maken.

Vragen waarop wij het antwoord hebben


Kan boekhouden niet makkelijker worden zodat iedereen het kan?


Kunnen we een manier bedenken waardoor het bijhouden van administratie bijzaak wordt?


Kunnen we dat speciaal afstemmen op de behoeften van zzp'ers, en dan met name voor degenen die op uurbasis werken?

Probeer gratis