Op dit moment niets te offreren? Mail deze pagina naar mijzelf als reminder.

Gratis online offerte maken en verzenden.

Gratis een offerte sturen? Dat kan met het gratis offerteprogramma van Vixum. Maak en verstuur onbeperkt offertes naar jouw klanten.

 • 1) Adresgegevens en logo toevoegen
 • 2) offerteregels aanmaken
 • 3) Gratis per e-mail versturen
Upload jouw logo

Klant bedrijfsnaam B.V.
t.a.v. Afdeling Financien
Voorbeeldstraat 1b
1234AB Elst
Mijn bedrijfsnaam B.V.
Voorbeeldstraat 1b
1234AB Elst

Tel.: 0612345678
KvK: 12345678
Btw-nummer: NL0293043B01
IBAN: NL01KNAB23135487845

offerte

offertenummer
F2405001
offertedatum
22-05-2024
Klantnummer
C202401
Referentie
Project 1001
Aantal Omschrijving Prijs Btw Totaal
Nog geen offerteregels.
Subtotaal: € 0,00
Totaal incl. btw: € 0,00
Deze offerte is 30 dagen geldig na offertedatum.
Meer te offreren? Gebruik Vixum, het makkelijkste boekhoudprogramma.
Gratis aanmelden

Gratis offertes versturen voor zzp’ers.

Je wil een offerte versturen naar een (nieuwe) klant? Dat kan met ons gratis offerteprogramma. Wij van Vixum bieden je graag gratis en onbeperkt onze offerte tool aan. Wij hebben jaren ervaren met ons boekhoudprogramma Vixum, speciaal voor zzp’ers. Hiermee zijn al duizenden offertes en facturen verstuurd. Maak makkelijk, snel onbeperkt offertes en verzend deze direct via e-mail. De offertes die je met Vixum maakt kan je direct downloaden in PDF formaat.

Heb je op dit moment niets om te offreren? Mail deze pagina naar mijzelf als reminder.


Hoe maak ik een offerte?

Gratis online een offerte maken, we laten je hier graag zien hoe je stap voor stap een correcte offerte kan aanmaken met de Vixum offerte tool. Op deze manier verzend je een kloppende en professionele offerte naar jouw klant.

Het maken van een offerte gaat in zes eenvoudige stappen.

 1. Vul je eigen bedrijfsgegevens in
 2. Upload je bedrijfslogo
 3. Vul offertegegevens aan
 4. Voeg de offerteregels toe
 5. Controleer de automatisch ingevulde notities en vul deze eventueel aan
 6. Bekijk de voorbeeld offerte en controleer

Hoe verzend ik een offerte?

Zodra je een offerte hebt gemaakt kan je deze op twee manier naar je klant sturen.
Via de “E-mail offerte” knop kan je de offerte direct versturen naar jouw klant. Vul hier het e-mail adres van de ontvanger en van de verzender en jouw klant ontvangt de offerte netjes in zijn of haar inbox.

Wat moet er op een offerte staan?

Wat hoort er allemaal op een offerte te staan? Er zijn een aantal onderdelen die wettelijk altijd op een offerte horen te staan. Wij hebben zo gemakkelijk mogelijk voor je door al deze dingen alvast aan te geven in onze gratis offerte tool. De volgende elementen staat standaard op de offerte zoals je deze kan maken met de Vixum offerte tool. Meer weten over offerte? Lees ons blog: Blog over offerte.

 1. Bedrijfslogo
  Het uploaden van je bedrijfslogo naar je offerte zorgt voor herkenbaarheid bij jouw klanten. Een logo op de offerte straalt het professionaliteit uit.
 2. Klantgegevens
  Vul hier alle gegevens van je klant in zoals de bedrijfsnaam, ter attentie van wie de offerte verzonden wordt en het adres van de klant.
 3. Jouw gegevens
  Als je een offerte gaat versturen dien je wettelijk gezien de contactgegevens van je bedrijf duidelijk op de offerte te zetten. Je bedrijfsnaam, adresgegevens, contactgegevens, kvk-nummer, btw-nummer en natuurlijk je IBAN waarop de offerte betaald wordt.
 4. Algemene offertegegevens
  Het is belangrijk om een correcte opvolging van offertenummer te hebben, we hebben hem al voor je ingevuld maar het offertenummer kan je hier aanpassen zodat het klopt in jouw boekhouding. We de offertedatum al voor je ingevuld, dit staat je vrij om aan te passen, net als het klantnummer en eventueel een referentienummer.
 5. De offerteregels
  De offerteregels zijn in feite de omschrijvingen van de geleverde diensten en/of goederen. Geeft hier aan hoeveel je van een bepaald product of dienst hebt geleverd en vul een duidelijke omschrijving in, zodat jouw klant precies weet wat er betaald moet worden. Vervolgens vul je de prijs per stuk in en kies je het juiste btw-tarief. Per regel wordt er direct weergegeven wat de totale kosten zijn.
 6. Subtotaal, btw en totaal
  Onderaan je offerte staat het subtotaal, dit zijn de bedragen van al je te offreren producten en diensten bij elkaar opgeteld zonder de btw. Hierna zie je het totale bedrag aan btw wat er toegevoegd wordt op jou producten en diensten. Tel deze bij elkaar op en je krijgt een totaal bedrag inclusief btw wat de ontvanger van de offerte aan jou zal betalen.
 7. Voettekst
  In de voettekst van de offerte staat de betaaltermijn. Deze kan je aanpassen naar de voor jou gewenste betaaltermijn. De voettekst is verder al voor je ingevuld maar kan je uiteraard helemaal naar wens aanpassen zodat de offerte naadloos aansluit bij de rest van je communicatie.


Waarom een offerte maken en verzenden?

Een offerte heb je nodig om betaald te krijgen. De offerte is een soort visitekaart voor je bedrijf. Al je gegevens staan op de offerte net als je diensten en producten. De meeste offertes worden vaak bekeken door je klanten, deze zullen dus keer op keer geconfronteerd worden met je bedrijf en de geleverde diensten en producten. Daarom is het belangrijk om een goede offerte te versturen.

Alternatieven voor online offertes maken.

Een offerte maken kan in Word of een andere tekstverwerker, echter als je dit een aantal keren doet kom je er achter dat dit verre van ideaal is. Het Word offerte template moet je iedere keer kopiëren en volledig opnieuw invullen. Het is lastig om alles geordend en makkelijk vindbaar te houden. Kortom een hoop gedoe door te offreren met een programma wat er eigenlijk niet voor bedoeld is. Een ander nadeel van offreren op deze manier, is dat je hiermee niet online bezig en dus niet altijd bij je offertes kan. Online offertes maken is om deze reden altijd aan te raden. Een ander alternatief is gaan offreren met een boekhoud-tool zoals Vixum. Hiermee kan je gemakkelijk offreren, zelfs vanuit je agenda. Een ander voordeel wat je met een Vixum account zal ervaren is dat het makkelijk is om je gehele boekhouding op orde te houden. Een complete administratie is met Vixum een logisch gevolg van je werkzaamheden.

Voordelen van offreren met Vixum.

Gratis online offerte maken, het grootste voordeel van Vixum. offertes die je maakt en verstuurd met Vixum voldoen aan alle wettelijke eisen waar aan een offerte moet voldoen. Daarnaast heeft een offerte die je maakt met Vixum standaard een professionele lay-out. Hierdoor bespaar je erg veel tijd.
Met Vixum creëer je gemakkelijk offertes in PDF formaat, hierdoor kan je ze gemakkelijk printen of zelf per e-mail versturen. Direct versturen vanuit Vixum? Dat kan, vul het e-mailadres van de jezelf en van de ontvanger in en je klant ontvangt de offerte netjes in zijn of haar e-mail inbox.

Veelgestelde vragen over het maken en verzenden van een offerte.

Hoe kan ik de voorbeeldofferte zien?
Rechts bovenin op deze pagina kan je eenvoudig een voorbeeld offerte downloaden. Zo kan je zien hoe je offerte eruit zal zien. Daarnaast kan je een unieke link naar jezelf e-mail zodat je de offerte later af kan maken en kan verzenden.
Hoe kan ik gemakkelijk uren offreren?
Wij hebben ervaren dat je met deze offerte tool makkelijk uren kan offreren. Vul je uurtarief in in het prijs veld en kies bij aantal het aantal gewerkt uren. Zo kan je makkelijk je werkte uren tegen jou uurtarief omzetten naar een verkoopofferte. Weten welk uurtarief bij je past? Bereken hier gratis je uurtarief.
Kan ik de offerte later afmaken?
Jazeker, zodra je een aanpassing hebt gedaan aan de offerte genereren wij een unieke link. Bovenaan de pagina kan je ervoor kiezen om deze link naar jezelf te e-mailen. Wanneer je later op de link in de e-mail klikt kan je gewoon weer verder gaan waar je gebleven was met het aanmaken van een offerte.
Ik heb nu niets te offreren, kan ik deze pagina opslaan?
De pagina kan je als bookmark opslaan in jouw browser, zo heb je deze pagina altijd bij de hand hebt zodra je wil gaan offreren. Een andere optie is om deze pagina naar jezelf te e-mail via de link helemaal bovenaan op de pagina.
Is de Vixum offerte tool gratis?
Ja, dit offerte programma is 100% gratis en dan zal het blijven. Wil je complete boekhouding? Dat kan ook, meld je dan aan voor Vixum en probeer gratis. Volledige Vixum tool gratis proberen.
Wat is een offerte?
Een offerte is een document wat je aan je klant geeft, een particulier of een andere onderneming, en is in feite een betalingsverplichting van de klant aan de leverancier. Het tegenovergestelde van een offerte is een creditnota.
Hoe kan ik een offerte verzenden?
Het verzenden van een offerte gaat eenvoudig via de “e-mail offerte” knop. Je kan er ook voor kiezen om de offerte te downloaden als PDF en zelf naar je klant te e-mailen of zelf te printen.
Ziet de ontvanger dat ik de offerte heb verstuurd met Vixum?
Nee, de ontvanger van jouw offerte ziet niet dat je deze met de gratis offerte tool van Vixum hebt gemaakt.
Kan ik de offerte versturen in PDF formaat?
Jazeker, de PDF zal als bijlage van een e-mail naar je klant worden verzonden, zelf krijg je een kopie van dit bericht in je inbox.
Kan ik mijn logo op de offerte zetten?
Je kan eenvoudig je eigen logo uploaden via de knop “Upload jouw logo”. Je logo komt dan professioneel op je offerte te staan.
Kan ik mijn gehele administratie bijhouden met Vixum?
Ja dat kan, uiteraard kan je met deze gratis tool alleen offertes versturen, maar met een Vixum abonnement kan je heel eenvoudig je volledige zzp administratie bijhouden. Je kan Vixum nu gratis proberen.
Wat is een offerteregel?
Een offerteregel laat aan de klant zien welke producten en/of diensten er geleverd zijn, hoeveel er hiervan zijn geleverd en tegen welke prijs.