Op dit moment niets te factureren? Mail deze pagina naar mijzelf als reminder.

Gratis online factuur maken en verzenden.

Gratis een factuur sturen? Dat kan met het gratis factuurprogramma van Vixum. Maak en verstuur onbeperkt facturen naar jouw klanten.

 • 1) Adresgegevens en logo toevoegen
 • 2) Factuurregels aanmaken
 • 3) Gratis per e-mail versturen
Upload jouw logo

Klant bedrijfsnaam B.V.
t.a.v. Afdeling Financien
Voorbeeldstraat 1b
1234AB Elst
Mijn bedrijfsnaam B.V.
Voorbeeldstraat 1b
1234AB Elst

Tel.: 0612345678
KvK: 12345678
Btw-nummer: NL0293043B01
IBAN: NL01KNAB23135487845

Factuur

Factuurnummer
F2406001
Factuurdatum
25-06-2024
Klantnummer
C202401
Referentie
Project 1001
Aantal Omschrijving Prijs Btw Totaal
Nog geen factuurregels.
Subtotaal: € 0,00
Totaal incl. btw: € 0,00
Wij verzoeken u vriendelijk deze factuur onder vermelding van factuurnummer en klantnummer binnen een termijn van 14 dagen over te maken op onze bankrekening.
Meer te factureren? gebruik ons facturatieprogramma.
Gratis facturatieprogramma

Facturen sturen, gratis en speciaal voor zzp'ers.

Gratis een factuur versturen? Dat kan met het gratis factuurprogramma van Vixum. Maak en verstuur onbeperkt facturen naar je klanten. Met Vixum maak je makkelijk en snel onbeperkt facturen en verzend je deze direct via e-mail. De facturen die je met Vixum maakt kan je direct downloaden in PDF formaat.
Let op: wil je meerdere facturen versturen? Maak dan voor iedere keer een nieuwe factuur aan, pas niet een bestaande factuur aan! Of maak een gratis Vixum account aan en stuur je facturen gemakkelijk en snel vanuit je account.
Let op: verstuur alleen facturen vanuit je eigen naam/ bedrijf. Het is niet toegestaan facturen te versturen uit naam van een ander.

Heb je op dit moment niets om te factureren? Mail deze pagina naar mijzelf als reminder.


Hoe maak ik een factuur?

Gratis online een factuur maken, we laten je hier graag zien hoe je stap voor stap een correcte factuur kan aanmaken met de Vixum facturatie tool. Op deze manier verzend je een kloppende en professionele factuur naar jouw klant.

Het maken van een factuur gaat in zes eenvoudige stappen.

 1. Vul je eigen bedrijfsgegevens in
 2. Upload je bedrijfslogo
 3. Vul factuurgegevens aan
 4. Voeg de factuurregels toe
 5. Controleer de automatisch ingevulde notities en vul deze eventueel aan
 6. Bekijk de factuur voorbeeld pdf en controleer

Hoe verzend ik een factuur?

Zodra je een factuur hebt gemaakt kan je deze op twee manier naar je klant sturen.
Via de “E-mail factuur” knop kan je de factuur direct versturen naar jouw klant. Vul hier het e-mail adres van de ontvanger en van de verzender en jouw klant ontvangt de factuur netjes in zijn of haar inbox.

Wat moet er op een factuur staan?

Wat hoort er allemaal op een factuur te staan? Er zijn een aantal onderdelen die wettelijk altijd op een factuur horen te staan. Wij hebben zo gemakkelijk mogelijk voor je door al deze dingen alvast aan te geven in onze gratis factuur tool. De volgende elementen staat standaard op de factuur zoals je deze kan maken met de Vixum factuur tool. Meer weten over facturatie? Lees ons blog: Blog over facturatie.

 1. Bedrijfslogo
  Het uploaden van je bedrijfslogo naar je factuur zorgt voor herkenbaarheid bij jouw klanten. Een logo op de factuur straalt het professionaliteit uit.
 2. Klantgegevens
  Vul hier alle gegevens van je klant in zoals de bedrijfsnaam, ter attentie van wie de factuur verzonden wordt en het adres van de klant.
 3. Jouw gegevens
  Als je een factuur gaat versturen dien je wettelijk gezien de contactgegevens van je bedrijf duidelijk op de factuur te zetten. Je bedrijfsnaam, adresgegevens, contactgegevens, kvk-nummer, btw-nummer en natuurlijk je IBAN waarop de factuur betaald wordt.
 4. Algemene factuurgegevens
  Het is belangrijk om een correcte opvolging van factuurnummer te hebben, we hebben hem al voor je ingevuld maar het factuurnummer kan je hier aanpassen zodat het klopt in jouw boekhouding. We de factuurdatum al voor je ingevuld, dit staat je vrij om aan te passen, net als het klantnummer en eventueel een referentienummer.
 5. De factuurregels
  De factuurregels zijn in feite de omschrijvingen van de geleverde diensten en/of goederen. Geeft hier aan hoeveel je van een bepaald product of dienst hebt geleverd en vul een duidelijke omschrijving in, zodat jouw klant precies weet wat er betaald moet worden. Vervolgens vul je de prijs per stuk in en kies je het juiste btw-tarief. Per regel wordt er direct weergegeven wat de totale kosten zijn.
 6. Subtotaal, btw en totaal
  Onderaan je factuur staat het subtotaal, dit zijn de bedragen van al je te factureren producten en diensten bij elkaar opgeteld zonder de btw. Hierna zie je het totale bedrag aan btw wat er toegevoegd wordt op jou producten en diensten. Tel deze bij elkaar op en je krijgt een totaal bedrag inclusief btw wat de ontvanger van de factuur aan jou zal betalen.
 7. Voettekst
  In de voettekst van de factuur staat de betaaltermijn. Deze kan je aanpassen naar de voor jou gewenste betaaltermijn. De voettekst is verder al voor je ingevuld maar kan je uiteraard helemaal naar wens aanpassen zodat de factuur naadloos aansluit bij de rest van je communicatie.


Waarom een factuur maken en verzenden?

Een factuur heb je nodig om betaald te krijgen. De factuur is een soort visitekaart voor je bedrijf. Al je gegevens staan op de factuur net als je diensten en producten. De meeste facturen worden vaak bekeken door je klanten, deze zullen dus keer op keer geconfronteerd worden met je bedrijf en de geleverde diensten en producten. Daarom is het belangrijk om een goede factuur te versturen.

Alternatieven voor online facturen maken.

Een factuur maken kan in Word of een andere tekstverwerker, echter als je dit een aantal keren doet kom je er achter dat dit verre van ideaal is. Het Word factuur template moet je iedere keer kopiëren en volledig opnieuw invullen. Het is lastig om alles geordend en makkelijk vindbaar te houden. Kortom een hoop gedoe door te factureren met een programma wat er eigenlijk niet voor bedoeld is. Een ander nadeel van factureren op deze manier, is dat je hiermee niet online bezig en dus niet altijd bij je facturen kan. Online facturen maken is om deze reden altijd aan te raden. Een ander alternatief is gaan factureren met een boekhoud-tool zoals Vixum. Hiermee kan je gemakkelijk factureren, zelfs vanuit je agenda. Een ander voordeel wat je met een Vixum account zal ervaren is dat het makkelijk is om je gehele boekhouding op orde te houden. Een complete administratie is met Vixum een logisch gevolg van je werkzaamheden.

Voordelen van factureren met Vixum.

Gratis online factuur maken, het grootste voordeel van Vixum. Facturen die je maakt en verstuurd met Vixum voldoen aan alle wettelijke eisen waar aan een factuur moet voldoen. Daarnaast heeft een factuur die je maakt met Vixum standaard een professionele lay-out. Hierdoor bespaar je erg veel tijd.
Met Vixum creëer je gemakkelijk facturen in PDF formaat, hierdoor kan je ze gemakkelijk printen of zelf per e-mail versturen. Direct versturen vanuit Vixum? Dat kan, vul het e-mailadres van de jezelf en van de ontvanger in en je klant ontvangt de factuur netjes in zijn of haar e-mail inbox.

Veelgestelde vragen over het maken en verzenden van een factuur.

Hoe kan ik de factuur voorbeeld pdf zien?
Rechts bovenin op deze pagina kan je eenvoudig een voorbeeld factuur als pdf downloaden. Zo kan je zien hoe je factuur eruit zal zien. Daarnaast kan je een unieke link naar jezelf e-mail zodat je de factuur later af kan maken en kan verzenden.
Hoe kan ik gemakkelijk uren online factureren?
Wij hebben ervaren dat je met deze facturatie tool makkelijk uren kan factureren. Vul je uurtarief in in het prijs veld en kies bij aantal het aantal gewerkt uren. Zo kan je makkelijk je werkte uren tegen jou uurtarief omzetten naar een verkoopfactuur. Weten welk uurtarief bij je past? Bereken hier gratis je uurtarief.
Kan ik de factuur later afmaken?
Jazeker, zodra je een aanpassing hebt gedaan aan de factuur genereren wij een unieke link. Bovenaan de pagina kan je ervoor kiezen om deze link naar jezelf te e-mailen. Wanneer je later op de link in de e-mail klikt kan je gewoon weer verder gaan waar je gebleven was met het aanmaken van een factuur.
Ik heb nu niets online te factureren, kan ik deze pagina opslaan?
De pagina kan je als bookmark opslaan in jouw browser, zo heb je deze pagina altijd bij de hand hebt zodra je wil gaan factureren. Een andere optie is om deze pagina naar jezelf te e-mail via de link helemaal bovenaan op de pagina.
Is de Vixum factuur tool gratis?
Ja, dit facturatie programma is 100% gratis en dan zal het blijven. Wil je complete boekhouding? Dat kan ook, meld je dan aan voor Vixum en probeer gratis. Volledige Vixum tool gratis proberen.
Wat is een factuur?
Een factuur is een document wat je aan je klant geeft, een particulier of een andere onderneming, en is in feite een betalingsverplichting van de klant aan de leverancier. Het tegenovergestelde van een factuur is een creditnota.
Hoe kan ik een factuur verzenden?
Het verzenden van een factuur gaat eenvoudig via de “e-mail factuur” knop. Je kan er ook voor kiezen om de factuur te downloaden als PDF en zelf naar je klant te e-mailen of zelf te printen.
Ziet de ontvanger dat ik de factuur heb verstuurd met Vixum?
Nee, de ontvanger van jouw factuur ziet niet dat je deze met de gratis facturatie tool van Vixum hebt gemaakt.
Kan ik de factuur versturen in PDF formaat?
Jazeker, de PDF zal als bijlage van een e-mail naar je klant worden verzonden, zelf krijg je een kopie van dit bericht in je inbox.
Kan ik mijn logo op de factuur zetten?
Je kan eenvoudig je eigen logo uploaden via de knop “Upload jouw logo”. Je logo komt dan professioneel op je factuur te staan.
Kan ik mijn gehele administratie bijhouden met Vixum?
Ja dat kan, uiteraard kan je met deze gratis tool alleen facturen versturen, maar met een Vixum abonnement kan je heel eenvoudig je volledige zzp administratie bijhouden. Je kan Vixum nu gratis proberen.
Wat is een factuurregel?
Een factuurregel laat aan de klant zien welke producten en/of diensten er geleverd zijn, hoeveel er hiervan zijn geleverd en tegen welke prijs.