btw nummer controleren gratis

Zodra je een factuur gaat versturen is het van belang dat er een btw nummer op de factuur staat. In dit artikel lees je wat een btw nummer is, hoe je het moet gebruiken en hoe je het btw nummer van een ander bedrijf kan controleren.

Wat is een btw nummer?

Elke ondernemer die bij de Belastingdienst is ingeschreven, krijgt automatisch een btw nummer. Iedere ondernemer die btw plichtig is heeft een btw-identificatienummer. Nederlandse btw nummers beginnen altijd met NL, er zijn 9 nummers en eindigen meestal met B01. Elke Europese ondernemer heeft een btw-nummer, de eerste twee letters van het nummer geven het land van herkomst aan. De structuur van het nummer verschilt per regio. Een btw nummer vermeld je altijd op je factuur.

Een btw nummer controleren

Wanneer je zaken doet met een ander bedrijf, is het belangrijk om te weten dat het btw nummer van het bedrijf correct is. Zeker als je btw mag overdragen, is deze controle erg belangrijk. Je kan het btw nummer op de volgend manier gratis controleren. Ga naar de VIES btw-nummerverificatiewebsite, hier kan je alle Europese btw nummers controleren.

Boekhouden met Vixum en groeien als startende ondernemer?

Start nu een proefversie en probeer het online boekhoudprogramma Vixum een maand gratis!

Ja, ik wil Vixum gratis proberen
Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.