Het alternatief voor administratie door agenda

Supereenvoudige oplossing voor dienstverlenende zzp'ers

Van agenda tot btw aangifte

Je boekhouding op orde in 3 stappen

1. Plan een afspraak met je klant in de agenda

2. Bevestig je gemaakte uren en factureer

3. Voer je inkopen in en je btw aangifte staat klaar!

Wat moet je weten over boekhouding?

Niets, Vixum is zo ingericht dat je zonder boekhoudervaring direct aan de slag kunt. Twijfel je om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer? Vanaf nu hoeft administratie geen zorg meer te zijn, want zo makkelijk is het nog nooit geweest.

Hoe werkt het?

Bekijk video (47 sec)

Voor wie?

Vixum is speciaal ontwikkeld voor zzp'ers/freelancers/startende ondernemers die niet erg blij worden van het voeren van administratie, maar hun administratie zaken wél graag op orde hebben. Of je nu zzp'er bent in de zakelijke dienstverlening, in de zorg, in het onderwijs, in de bouw of in de ICT: Vixum helpt jouw onderneming groeien!

Ervaar Vixum zelf Of meld je netwerk aan

Meest gestelde vragen

Nee, wij (twee accountants, twee developers, een data-scientist en een marketeer) hebben Vixum speciaal ontwikkeld voor startende zzp'ers die willen ondernemen zonder boekhoudkennis. Met Vixum heb je gemakkelijk een volledige administratie zonder dat je het gevoel hebt met boekhouden bezig te zijn. 0% boekhouden 100% ondernemen.

Vixum is ontwikkeld voor en in samenwerking met zzp'ers die vooral op uren basis werken, dus werk jij als freelancer in de zorg, in het onderwijs, ben je als zzp actief in de zakelijke dienstverlening of ben je als zelfstandige aan het werk in de creatieve sector, dan is Vixum zeer waarschijnlijk uitermate geschikt voor jou. Twijfel je nog? Start vandaag nog met je volledig vrijblijvende proefabonnement.

Vixum is het alternatief voor administratie omdat je de gehele boekhouding van jouw onderneming kan voeren vanuit je agenda. Plan een afspraak in, ga aan de slag en factureer direct via je agenda. De eenvoud van Vixum ervaar je het beste doormiddel van een gratis proefabonnement, meld je direct aan en probeer 30-dagen gratis en vrijblijvend.

Tijdens de proefperiode van 30 dagen kan je gratis gebruik maken van alle functies van Vixum, ongelimiteerd. Daarna loopt je account af, tenzij je een betaald Vixum abonnement af neemt. Hiervoor zal in de laatste week van je proefperiode contact met je worden gezocht.

Heel simpel, je plant een opdracht in je agenda voor een uurtarief of vaste aanneemsom. Vervolgens ga je doen waar je goed in bent en achteraf kan je super snel je agenda opdracht, of een overkoepeld project factureren. Je gehele financiële administratie wordt automatisch verwerkt. Alleen nog af en toe een inkoopbonnetje verwerken en je boekhouding is compleet.

Doordat je met Vixum heel laagdrempelig je gehele administratie compleet hebt en je gemotiveerd wordt om dit eenvoudig up-to-date te houden is BTW-aangifte doen een fluitje van een cent en kan je die met een druk op de knop uitdraaien.

Jazeker, Vixum is slim genoeg om voor jou de BTW-aangifte en IB-aangifte klaar te zetten. Je controleert deze eenvoudig zelf waarna je je gegevens overneemt in het formulier van je Belastingaangiften.

Ondanks dat Vixum gemaakt is om vanuit de agenda te administreren is het zeker mogelijk om zonder de agenda gebruik te maken van Vixum. Wij zijn er van overtuigd dat het ook dan het fijnste boekhoudprogramma is voor zzp'ers, freelancers en ander zelfstandig ondernemers.

Boekhouden is niet meer dan het bijhouden en verwerken van de (financiële-) administratie. In dit geval voor jouw bedrijf. Dat je moet boekhouden heeft verschillende redenen. Voornamelijk omdat bij wet is vastgelegd dat je bepaalde gegevens moet vastleggen, bijvoorbeeld om BTW en IB-aangifte te kunnen doen. Daarnaast wil jij als ondernemer natuurlijk ook weten hoe jouw bedrijf er voor staat. Vixum helpt jou om snel en eenvoudig inzicht te hebben in jouw onderneming en tegelijkertijd alle door de wet vastgestelde gegevens te verwerken.

Wij hebben Vixum zo ontwikkeld dat je geen boekhouder nodig hebt. Vixum weet welke gegevens er nodig zijn om voor jou een complete administratie inclusief de verschillende Belastingaangiften volledig te maken.

Dat valt eigenlijk best wel mee. Het is belangrijk om de juiste dingen op de juiste manier vast te leggen. En vooral om dit consequent te doen. Om dit super eenvoudig te maken hebben we Vixum ontwikkeld. Het enige wat je met Vixum hoeft te doen is je agenda met opdrachten voor je verschillende klanten bijhouden. Daarmee heb je eigenlijk het grootste deel van je administratie gedekt.

Er is geen maximum aantal verkoopfacturen dat je kan verzenden met een Vixum abonnement. Zelfs in de gratis proefperiode van 30 dagen kan je zoveel mogelijk offertes en facturen aanmaken en verzenden.

Vixum is ontwikkeld na talloze vragen van verschillende zelfstandige professionals die tegen dezelfde problemen aanliepen. Daarna zijn 2 accountants, 1 marketeer, 1 data-specialist en 2 software helden aan de slag gegaan om het beste administratie pakket ooit te maken. Lees hier meer over onze motieven om Vixum te ontwikkelen.

Vixum is meer dan jouw boekhoudpakket

Bijzonder aan Vixum is dat je agenda het centrale punt is in je boekhouding. Door afspraken en opdrachten bij te houden in je Vixum-agenda heb je altijd je urenregistratie up-to-date. Is het tijd om de klant een factuur te sturen? Dan zet je de geregistreerde uren in je agenda eenvoudig om in een factuur, Vixum zorgt ervoor dat administratie een eitje wordt.CRM

Al je contacten op een rij, aangevuld met data vanuit je agenda, urenregistratie en projectmanagement. Zo houd je het overzicht en kom je tot nieuwe inzichten.

Urenregistratie

Vanuit de Vixum-agenda draai je moeiteloos een urenregistratie uit. Handig, zodat je altijd weet of je op schema loopt voor het urencriterium en de zelfstandigenaftrek.

Agenda

Eenvoudig te beheren, waar je ook bent. Je hebt altijd toegang tot de agenda via de webomgeving. Je hebt geen zorgen meer over de urenregistratie en je zet de gewerkte uren eenvoudig om in een factuur.

Btw-aangifte

Bonnetjes scan je meteen in en blijven nooit meer liggen. Vixum berekent hoeveel btw je moet betalen of wat je terug kunt krijgen.

Administratie

Regel alles rondom je inkoop- en verkoopfacturen en banktransacties razendsnel én precies.

Boekhouden

Eenvoudig en volledig boekhouden met Vixum. Altijd je gehele financiële administratie inzichtelijk en makkelijk up-to-date houden.

Waarom Vixum?

Deze zzp’ers gingen je voor en maken tevreden gebruik van Vixum

Freke Evers

Ja! Eindelijk! Dé applicatie waar ik als zzp'er al een tijd op zat te wachten: een gebruiksvriendelijke tool die alles heeft geintegreerd en mij op eenvoudige wijze ondersteunt bij mijn administratie: van agenda- en opdrachtbeheer tot facturatie. En ja, zélfs mijn kwartaalaangifte is met Vixum nu een eitje. Ik ben om!

D. Peters

Als glazenwasser met zowel particuliere als zakelijke klanten ben ik veel onderweg. Ik plan veel klussen voor veel verschillende klanten, daarbij is Vixum voor mij de ideale tool. De agenda werkt gemakkelijk en het factureren gaat erg snel. Zodra ik klaar ben met een klus verstuur ik direct via Vixum een factuur, waardoor ik eigenlijk nooit meer achter mijn bureau zit maar vooral op de ladder sta en ramen was.

Ga boekhouden met Vixum en Groei als startende ondernemer!

Start nu een proefversie en probeer het online boekhoudprogramma Vixum een maand gratis!

Ja, ik wil Vixum gratis proberen
Of meld je netwerk aan

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.