Een Offerte maken

Gepubliceerd op 15-06-2021

Een offerte maken als zzp’er. Een goede offerte geeft je potentiële klant duidelijkheid over je prijs en het werk dat je gaat uitvoeren. Met een goede offerte overtuig je klanten om voor jou te kiezen. Maar hoe maak je een goede offerte? We leggen het je hieronder uit.

Wat is een offerte?

Een offerte is een concreet en formeel voorstel voor je nieuwe klant. In een offerte maak je duidelijk welke werkzaamheden je gaat uitvoeren, welke producten je gaat leveren en wat alles gaat kosten.

Tips voor een goede offerte.

Het aanbod op je offerte kan je het beste zo concreet mogelijk maken. Denk hierbij aan een zo precies mogelijke uren inschatting. Exacte kosten, inclusief of exclusief btw. Maar ook bijkomende kosten zoals reiskosten. Vermeld op je offerte ook een houdbaarheidsdatum, dit doe je aan om urgentie aan te wakkeren bij je nieuwe klant, maar ook omdat je natuurlijk niet eindeloos wil wachten op akkoord op je offerte en wanneer je later je prijzen verhoogt wil je niet dat iemand met een oude offerte aankomt waarop nog je vorige, lagere, tarief staat.

Naast dat je alle verschillende soorten kosten vermeld op je offerte, is het een goed idee om je werkzaamheden zoveel mogelijk uit te splitsen. Natuurlijk wil je dat je klant akkoord gaat met je hele offerte. Maar doordat je je offerte uitgesplitst hebt kan je potentiële klant kiezen wel diensten hij wel of niet afneemt, alsof het een menukaart is. Hiermee voorkom je dat een klant je geheel offerte afwijst. Voor een potentiële klant is het natuurlijk goed om een offerte te ontvangen waar aandacht aan is besteed. Een aantrekkelijke offerte vergroot je kans op het krijgen van de opdracht. Maak dus een overzichtelijke offerte waarop jouw huisstijl goed naar voren komt.

Online offertes maken.

Als zzp’er kan je er voor kiezen om je offertes te maken in bijvoorbeeld Word of Excel. Dit kan natuurlijk prima, maar het kan makkelijk. Met een goed online boekhoudprogramma maak je eenvoudig, snel professionele offertes. Met een online boekhoudpakket zoals Vixum vul je snel alle gegevens in en het systeem maakt er een aantrekkelijke offerte van. Heb je akkoord gekregen op je offerte? Gefeliciteerd. De gegevens van je offerte kan je met een druk op de knop omzetten naar een project/ opdracht. Zo bespaar je veel tijd met het invoeren van gegevens en kan je direct aan de slag met je nieuwe project. Lees hier meer over offertes maken met Vixum.

Meer informatie? Lees hier ons kennisbank artikel waarin we je stap voor stap laten zien hoe je eenvoudig een professionele offerte maakt.

Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.