Voor jezelf beginnen, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 14-09-2019

De laatste jaren is het aantal zzp’ers sterk gestegen in Nederland. Van jong tot aan oud, er zijn grote groepen mensen die de wereld van het ondernemerschap in duiken. De reden hiervoor is simpel: het biedt super veel voordelen ten opzichte van een regulier dienstverband. Je kunt je eigen uren bepalen, je bent vrijer en je kan op geheel je eigen manier te werk gaan. Hier zit echter ook een keerzijde aan, dit is dat je er in het begin geheel alleen voor staat. Hieronder lees je een aantal tips om het voor jezelf beginnen wat makkelijker te maken.

Schrijf je in voor de KvK

De KvK, ook wel de Kamer van Koophandel, is een van de eerste plekken die je moet bezoeken als nieuwe zzp’er. Iedere ondernemer is verplicht om zijn onderneming in te schrijven in de registers. Tijdens het inschrijven ontvang je allerlei informatie die handig is bij het opzetten van jouw onderneming. Daarnaast zal er een btw nummer worden aangemaakt.

Regel een zakelijke rekening

Hoewel een zakelijke rekening niet verplicht is raden wij het toch aan iedere zzp’er aan om te openen. Een zakelijke rekening zorgt er namelijk voor dat je sneller inzicht krijgt in jouw financiën. Wanneer je alles laat lopen via je reguliere rekening zal je veel sneller iets over het hoofd zien.

Start met netwerken

Netwerken is als ondernemer zijnde van cruciaal belang om voldoende inkomsten te genereren. Nu hoef je echt niet iedere borrel af te gaan die er maar bestaat. Het is verstandig om een account aan te maken bij bijvoorbeeld LinkedIn en hier jouw expertise te laten blijken. Door een platform als LinkedIn kan je in korte tijd een groot netwerk opbouwen, waaruit mooie opdracht kunnen voortvloeien. Mocht jouw doelgroep zich meer op andere (online) platformen bevinden, zorg dan dat je hier goed zichtbaar bent.

Laat administratie je niet tegenhouden

In het begin kan het ondernemerschap een beetje stressvol zijn, je wordt geconfronteerd met zaken waar je tot op heden misschien nog niet zo bekend mee was zoals boekhouden, acquisitie en het beheren van je eigen tijd. Laat je hier echter niet door afschrikken, wanneer je dit allemaal achter de rug hebt en wanneer je dan daadwerkelijk aan de slag bent als ondernemer zal je nooit meer terug willen naar een normaal dienstverband. Door jouw papierwerk op orde te houden en door te kiezen voor een prettige soort administratiesoftware hoeft het echt niet zo lastig te zijn als je zou denken. Dit maakt het voor iedereen net even iets makkelijker om toe te treden tot de wereld van het ondernemerschap. Wij denken dat Vixum voor jou als startende zzp’er het perfecte boekhoudpakket is. De naadloze combinatie van administratie, agenda, facturatie en het voorbereiden van verschillende verplichte belastingaangiften verlaagt de drempel om daadwerkelijk te gaan ondernemen. Het is immers niet voor niets zo populair om ondernemer te worden!

Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.