Veranderingen Belasting 2020

Gepubliceerd op 10-02-2020

Met de start van het nieuwe jaar is er niet alleen een nieuw decennium gekomen maar ook nieuwe belastingmaatregelen. Iets om je in te verdiepen? Misschien, als je hier interesse in hebt en je begrijpt wat er met de maatregelen bedoeld wordt… Wellicht vind je het leuker om te blijven ondernemen en een toegevoegde waarde te leveren bij je klanten. Om toch snel een inzicht te krijgen wat de nieuwe belastingmaatregelen voor jou betekenen heeft Team Vixum de relevante aanpassingen in de inkomstenbelasting verwerkt in de uurtarief- en inkomenberekentool. Werk jij met een (vast) uurtarief dan wil je vast wel een idee hebben waar je aan het eind van het jaar 2020 aan toe bent!

Voor degenen die wat meer achtergrond willen bij de veranderingen, hierbij de belangrijkste wijzigingen (voor de ZZP’er):

  • Over 2019 werd de inkomstenbelasting nog geheven over 4 schijven, aan iedere schijf was een percentage gekoppeld. Vanaf 2020 zijn nog maar 2 schijven van toepassing. Belastingschijf 1 gaat tot 68.508 euro en is 37,35 procent. Belastingschijf 2 is voor al je inkomen daarboven en betreft 49,5 procent.
  • De zelfstandigenaftrek is vanaf 2020 naar beneden bijgesteld en zal de komende jaren nog lager worden. De aftrek daalt met 250 euro naar 7.030 euro. De komende jaren gaat die in stapjes verder omlaag, naar uiteindelijk 5.000 euro in 2028.
  • Werk je vanuit een eenmanszaak dan wordt per ingang van 1 januari 2020 je btw nummer gewijzigd. Waarschijnlijk heb jij als ZZP’ er inmiddels ook al een brief van de belastingdienst ontvangen. Let op dat je dit nummer aanpast op jouw facturen, je website en op je briefpapier.
  • Er is al veel over gezegd en geschreven maar per 1 januari 2020 is de Kleine OndernemersRegeling (KOR) veranderd. Indien je minder dan 20.000 euro omzet (factureert) kun je een vrijstelling aanvragen voor het in rekening brengen van btw en het aangeven hiervan. Let wel op dat je, je administratie blijft voeren. Je moet immers wel gewoon inkomstenbelastingaangifte blijven doen.

Vixum kan je hierbij helpen! Wij van Team Vixum vinden dat jij je vooral moet blijven focussen op het ondernemen. Wij zorgen ervoor dat alle randzaken zo eenvoudig mogelijk worden gemaakt en niet als verplichting aanvoelen!

Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.