Steeds meer startende ondernemers in Nederland.

Gepubliceerd op 29-10-2019

Vanaf 1 januari 2019 tot nu hebben 161.076 personen een onderneming opgericht. Dit aantal was nog nooit zo hoog, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Wat vooral opvalt is dat ondernemers steeds jonger starten. De groep startende ondernemers van 19 jaar of jonger is 65% hoger dan vorig jaar. In de leeftijd van 20 tot 24 zijn er 28% meer starters. De gemiddelde leeftijd van een startende ondernemer is gedaald van 37 naar 35 jaren jong. Volgens de KVK heeft dit er mee te maken dat er in het onderwijs steeds meer aandacht is voor ondernemerschap.

Er zijn op dit moment zo’n 88.045 ondernemers die jonger zijn dan 24 jaar. Dat zijn er 29.819 meer dan vorig jaar. Naast dat er in het onderwijs meer aandacht voor ondernemerschap is, krijgen jongeren het thuis meer mee, ook ouders zijn steeds vaker ondernemer in plaats van werkzaam in loondienst. Via social media krijgen ondernemers ook meer en meer een sterrenstatus, jongeren inspireren elkaar om te gaan ondernemen.

Wanneer start jij met ondernemen? Bereid je goed voor en download nu ons e-book over administratie, uurtarief en factureren.

Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.