4x Waarom de corona crisis kansen biedt voor zzp’ers

Gepubliceerd op 28-06-2021

Welke kansen liggen er voor zzp’ers door de corona crisis? Voor veel zzp’ers is de corona periode een moeilijke periode geweest. Een tijd vol onderzekerheden. Maar vele zzp ondernemers zien ook kansen in deze corona crisis. Kansen om als zelfstandig ondernemer het verschil te maken. In dit artikel geven we je een paar tips en gedachtes om deze moeilijke periode als ondernemer goed door te komen en wellicht een voorsprong op je concurrentie te behalen.

Het financiële voordeel van zzp’ers

Als zzp’er heb je waarschijnlijk geen heel duur kantoorpand, zeker niet in een tijd waar zo’n beetje iedereen thuis werkt. Je hebt geen personeel in dienst en over het algemeen zijn voor zzp’ers de overheadkosten een stuk lager dan bij mkb-bedrijven. Bedrijven die het in deze corona crisis zwaar hebben gehad draaien ieder dubbeltje om en gaan dus opzoek naar de allerbeste prijs kwaliteit verhouding die ze kunnen vinden. De kans is groot dat jij als zzp’er het beste aanbod kan bieden. Je kosten kunnen laag zijn terwijl je over veel expertise beschikt. Klopt juist nu dus eens bij die droomklant aan, wellicht staat de deur al op een kiertje.

Problemen zijn kansen voor ondernemers

De corona crisis heeft voor vele nieuwe problemen gezorgd. Wie had er in 2019 bedacht dat we niet naar een restaurant zouden mogen, of dat werken op kantoor min of meer verboden zou worden. Dit soort problemen bieden aan de andere kant ook vele kansen. Bedrijven als Zoom en Thuisbezorgd hebben door deze pandemie grote groei doorgemaakt. Zoek in de nieuwe manieren van leven en werken, waar we het afgelopen jaar aan hebben moeten wennen, naar kansen voor jouw bedrijf. Problemen die jij kan oplossen zijn misschien wel de mooiste kansen. Tijdens moeilijke tijden worden mensen vindingrijk en ontstaan de mooiste ideeën. Zoals Winston Churchill zei tijdens de oprichting van de Verenigde Naties: “Never waste good crisis!”

Digitaal is het nieuwe normaal

Tijdens de corona periode hebben we allemaal kunnen wennen aan uren lang naar een scherm kijken. Wellicht nog veel meer dan we dat daarvoor al deden. Nu we allemaal nog meer gewend zijn aan de versnelde digitalisering biedt dit genoeg kansen. Gaf je bijvoorbeeld wel een cursus of en training voor de corona crisis? Dan is het wellicht een kans om deze cursussen en trainingen nu (deels) online te gaan geven. Dit bespaart je huurkosten van een trainingsruimte en reistijd. Misschien kan je hierdoor zelfs wel een training extra geven.

Er is tijd genoeg

Hebben bovenstaande kansen geen betrekking op jouw bedrijf? Of heb je nog een eigen onderneming? Dan is dit de tijd om voor jezelf te beginnen. Juist nu hebben veel mensen om nieuwe contacten aan te gaan en staan ze open voor je vernieuwde ideeën. Een ander voordeel wat veel zzp’ers in verschillende branches hebben ervaren is dat reistijd bijna niet meer aan de orde is. Zoals we hierboven beschreven zijn digitale meetings het nieuwe normaal. Gebruik de tijd die je hiermee wint om je nieuwe ideeën vorm te geven en ga ervoor.

Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.