Factuur sturen met betaallink

Gepubliceerd op 17-03-2021

Komt dit je bekend voor? Je verstuurt een factuur naar je klant en je blijft maar wachten totdat deze betaald wordt? Het kost je veel tijd om er achteraan te gaan, bellen, mailen en nog eens bellen. Dat terwijl het zo eenvoudig is om een factuur te betalen met een betaallink. Als je nou een iDeal betaallink mee kan sturen met je facturen, dan is het makkelijk voor je klant om de factuur te betalen en zullen ze dit ook sneller doen. Het versturen van een factuur met een betaallink vanuit Vixum is heel eenvoudig.

Wat is een iDeal betaallink?

Een betaallink is een beveiligde link die je mee stuurt met je factuur. Deze betaallink is gekoppeld aan het totaalbedrag wat de klant naar je over moet maken. Wanneer de klant op de betaallink klikt komt hij of zij op een afgeschermde pagina waar, net als bij het afrekenen in een webwinkel, de juiste bank gekozen kan worden. Dan is het simpelweg een kwestie van de betaling ondertekenen in de beveiligde bankomgeving en de factuur is betaald. Vixum is zo gemaakt dat je automatisch Mollie betaallinks kan meesturen met al je facturen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een gratis Mollie account. Vervolgens betaal je een klein bedrag aan Mollie per geslaagde betaling. Ten tijde van het schrijven van dit artikel is dit bedrag €0,29 per succesvolle betaling. Vervolgens kan je in het dashboard van Mollie zien of de facturen zijn betaald en natuurlijk in je Vixum account indien je de automatische bankkoppeling hebt geactiveerd. Nog een Mollie account? Maak er hier gratis een aan.

Facturen met betaallink sturen instelling in je Vixum account

Het versturen van betaallinks is door de Mollie koppeling super eenvoudig. Je hebt een geen techinsche kennis voor nodig, het is een kwestie van kopieren en plakken van een korte code en je bent klaar om betaallinks te versturen.Wil je lezen hoe het werkt om een factuur te sturen met een betaallink? Lees hier ons kennisbank artikel.

Alles je alles goed hebt ingesteld zie je boven de verzendknop van je factuur een checkbox staan. Zodra je die aanvinkt wordt er automatisch een betaallink geplaatst in de begeleidende e-mail van je factuur, handig toch. Betaallink versturen met je factuur.

De voordelen van betaallinks versturen met Vixum

Het versturen van betaallinks met je facturen heeft een aantal voordelen, een paar voordelen op een rijtje:

  • Je hebt geen technische kennis nodig om het in te regelen (lees hier hoe dit werkt)
  • Het is gemakkelijk voor je klant, die kan zelf kiezen hoe ze betalen.
  • Je facturen worden sneller betaald

Probeer gratis

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.